045 - 542 70 21 info@paffen.nl

Pensioen & inkomen voor de ondernemer

Als zelfstandig ondernemer ben je doorgaans zelf verantwoordelijk voor het regelen van je oudedagsvoorziening, je nabestaandenvoorziening en je voorziening bij arbeidsongeschiktheid. De financieel adviseurs van Paffen+ zorgen ervoor dat dit alles optimaal geregeld is.

Als zelfstandig ondernemer bouw je niet automatisch pensioen op en is er niet automatisch iets geregeld voor je nabestaanden of voor het geval dat je arbeidsongeschiktheid raakt. Je bent dus zelf verantwoordelijk voor het regelen van deze voorzieningen. Wat zijn je mogelijkheden als IB-ondernemer of directeur grootaandeelhouder (DGA)? En welke opties zijn in jouw situatie het meest geschikt? De financieel adviseur van Paffen+ helpt je graag om deze zaken goed te regelen.

Pensioen

Of je nu IB-ondernemer bent of directeur grootaandeelhouder (DGA), als zelfstandig ondernemer krijg je mogelijk alleen een AOW-uitkering als je stopt met werken. Er bestaan meerdere oplossingen om een pensioenaanvulling op te bouwen. Elke oplossing heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Samen met jou bekijkt de pensioenadviseur van Paffen+ welke oplossing of oplossingen voor jou het meest geschikt zijn.

Arbeidsongeschiktheid

Voor veel zelfstandigen is arbeidsongeschiktheid het begin van de bijstand. Er is geen financieel vangnet van de overheid als u als ZZP’er of ondernemer arbeidsongeschikt raakt. U kunt deze situatie voorkomen door een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) af te sluiten. Deze verzekering beschermt je inkomen als u niet kunt werken door bijvoorbeeld ziekte of een ongeval.

Nazorg

De pensioenadvsieur/financieel adviseur van Paffen+ overlegt periodiek samen met jou of je persoonlijke (financiële) situatie gewijzigd is en bekijkt of de wijzigingen van invloed zijn op je inkomensvoorzieningen. Zo blijven je voorzieningen doorlopend ‘up to date’.

Niet het product staat voorop, maar jij staat voorop

Veel financieel adviseurs denken in producten. Ze krijgen een vraag voorgelegd en gaan meteen op zoek naar het product dat daarbij past. Wij van Paffen+ doen dat anders: wij willen ons eerst verdiepen in jou als ondernemer en je bedrijf. Pas als we jou en je bedrijf goed kennen en weten wat jouw drijfveren zijn, pas dan kunnen we je goed adviseren. Net even anders, maar net een stuk beter dus!

Ga met ons in gesprek

Ben je zelfstandig ondernemer en wil je je inkomensvoorzieningen goed geregeld hebben? Maak een afspraak en ga in gesprek met een adviseur van Paffen+. Hij of zij is benieuwd naar je verhaal en ziet het als een uitdaging om samen met jou na te denken over oplossingen voor jouw financiële zekerheid.

Heb je een vraag of wil je meer informatie?