045 - 542 70 21 info@paffen.nl

Pensioen & inkomen

Onze oudedagsvoorzieningen en inkomensvoorzieningen bij overlijden en arbeidsongeschiktheid komen steeds verder onder druk te staan. Daarmee neemt de behoefte aan advies op gebied van inkomensvoorzieningen drastisch toe. Paffen+ adviseert deskundig en onafhankelijk.

Onze oudedagsvoorzieningen staan steeds meer onder druk. De pensioenleeftijd wordt steeds verder opgehoogd, terwijl zekerheden steeds vaker verdwijnen. Ook wettelijke en collectieve voorzieningen op gebied van overlijden en arbeidsongeschiktheid worden versoberd. De noodzaak om individueel te zorgen voor goede aanvullingen wordt daarmee steeds groter. Terwijl wet- en regelgeving steeds complexer wordt, kunt u bij Paffen+ terecht voor deskundig advies.

Oudedagsvoorziening

De financieel adviseur/pensioenadviseur van Paffen+ kijkt naar je persoonlijke situatie en de pensioenaanspraken die je eventueel al hebt opgebouwd. Op basis van je wensen en voorkeuren, geeft hij een beeld van jouw eventuele pensioentekort. Vervolgens geeft hij aan welke productoplossingen er zijn om het pensioentekort geheel of gedeeltelijk weg te werken en kan hij het aanvraagtraject voor je verzorgen.

Overlijden

Sta je er wel eens bij stil hoe het financieel geregeld is als je komt te overlijden? Zeker als je een partner en/of kinderen hebt, is het zinvol hier af en toe bij stil te staan. Wat gebeurt er met het gezinsinkomen na overlijden? Wat gebeurt er met de woonlasten? Kan je partner in de woning blijven wonen? De financieel adviseur van Paffen+ helpt je met het verschaffen van inzicht en het geven van antwoorden. Om vervolgens met jou te bekijken of aanvullende financiële oplossingen wenselijk zijn.

Arbeidsongeschiktheid

Hoe ziet je inkomen er uit in geval van arbeidsongeschiktheid? Word jij of je partner arbeidsongeschikt, dan heeft dat doorgaans grote financiële consequenties. De sociale wetgeving biedt niet veel meer dan een vangnet. Aanvullende voorzieningen bij arbeidsongeschiktheid zijn daarom vaak geen overbodige luxe. De financieel adviseur van Paffen+ bekijkt je financiële situatie in geval van arbeidsongeschiktheid. Daarbij kijkt hij naar jouw totale financiële situatie.

Weten waar je aan toe bent?

Wil je helder inzicht in je pensioensituatie? Of in de financiële situatie bij overlijden of arbeidsongeschiktheid? Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. We bespreken graag wat we voor je kunnen betekenen.

Heb je een vraag of wil je meer informatie?